Politic

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, în vizită oficială la București

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, efectuează vineri, 24 mai curent, o vizită oficială la București, la invitația omologului său român, Angel Tîlvăr.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, cei doi oficiali vor avea o întrevedere, în cadrul căreia vor discuta despre stadiul actual al cooperării bilaterale, proiectele și activitățile comune desfășurate, precum și perspectivele de consolidare a parteneriatului.

La București, Anatolie Nosatîi, împreună cu Angel Tîlvăr, va participa la cea de-a 8-a ediție a evenimentului „Black Sea and Balkans Security Forum”, conferință internațională de securitate, dedicată problemelor de apărare, securitate și relații internaționale în regiunea extinsă a Mării Negre și a Balcanilor.

Evenimentul, organizat în perioada 23-24 mai de „New Strategy Centre”, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe și al Ministerului Apărării Naționale din România, oferă o platformă pentru discuții cu privire la războiul din Ucraina, efectele acestuia asupra securității regionale și globale, amenințările hibride, dar și procesul de reconstrucție a Ucrainei, mai notează Ministerul Apărării.

Citește mai mult