Social

Percheziții la ANRE. Un angajat al Agenției, cercetat penal pentru trafic de influență

Un angajat al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) este cercetat penal într-un dosar de trafic de influență. Potrivit CNA, consultantul Secției Licențiere ar fi acționat în interesul unui agent economic pentru a grăbi procesul de înregistrare a documentelor primare pentru obținerea unei licențe.

Astfel, suspectul ar fi exercitat influență asupra unor membri ai comisiei ANRE, care la rândul lor urmau să faciliteze procesul de obținere în termene proxime a licenței privind importul și comercializarea de combustibil pe teritoriul Republicii Moldova. Ca rezultat, licența a fost eliberată a doua zi de la depunerea pachetului de acte.

În cadrul perchezițiilor efectuate, ofițerii CNA au ridicat corespondența purtată anterior de angajatul ANRE cu reprezentantul agentului economic interesat de obținerea rezultatului urmărit, inclusiv dosarul de licențiere și dispozitive electronice care ar conține date relevante cazului investigat.

Ulterior, angajatul ANRE a fost citat la sediul CNA pentru a fi recunoscut și audiat în calitate de bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de influență în circumstanțe agravante.

La rândul său, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a venit cu o reacție privind perhezițiile efectuate astăzi la sediul instituției. Potrivit sursei, Agenția își manifestă deschiderea și conlucrarea deplină în a oferi toate informațiile relevante cazului instrumentat și stabilirii adevărului.

Citește mai mult