Politic

Antony Blinken se va întâlni, la Chișinău, cu Maia Sandu și Dorin Recean. Guvernul, detalii noi despre vizita oficialului american

Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, este așteptat miercuri, 29 mai, la Chișinău, unde va avea convorbiri cu președinta Maia Sandu și cu premierul Dorin Recean. Această vizită importantă vine să reconfirme caracterul strategic al dialogului bilateral moldo-amercian, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

„Oficialii americani de fiecare dată au susținut procesele democratice din țara noastră, agenda de reforme și această vizită vine să reconfirme, încă o dată, caracterul strategic al dialogului bilateral moldo-american și pe această filieră”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Anterior, Departamentul de Stat al SUA a anunțat că Antony Blinken va anunța un nou ajutor american care va sprijini independența energetică a Republicii Moldova și va consolida democrația țării în fața amenințărilor rusești.

Precizăm că aceasta va fi a doua vizită a șefului diplomației americane la Chișinău, după cea din martie 2022. La acea vreme, oficialul american s-a aflat în țara noastră timp de două zile și s-a întâlnit cu președinta Maia Sandu, fosta prim-ministră Natalia Gavrilița și fostul ministru de Externe, Nicu Popescu.

După începerea războiului din Ucraina, SUA au sporit sprijinul financiar pentru Republica Moldova și au sancționat oligarhi moldoveni care ar fi plănuit să destabilizeze țara.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Citește mai mult