Diaspora

Un nou incident aviatic? Avionul care îl transporta pe vicepreședintele din Malawi și alte 9 persoane, a dispărut de pe radare

O aeronavă care îl transporta pe vicepreședintele din Malawi, Saulos Klaus Chilima, și alte nouă persoane a dispărut de pe radare, a anunțat luni Președinția din Malawi, citată de Reuters.

„Toate eforturile autorităților aviatice de a lua contact cu aeronava de când aceasta a dispărut de pe radare au eșuat până în prezent”, a precizat Biroul președintelui și cabinetului din Malawi într-o declarație.

Între timp, portalul Malawi24, care citează surse, notează că „elicopterul s-ar fi putut prăbuși, în pădurea Chikangawa, din cauza vremii nefavorabile”. Informația nu a fost confirmată, deocamdată.

Saulos Klaus Chilima, în vârstă de 51 de ani, se afla la bordul unui avion al Forțelor de Apărare din Malawi care a plecat din capitala Lilongwe la ora locală 09:17 (10.17, ora României), a precizat biroul, adăugând că operațiunile de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare. Aeronava trebuia să aterizeze pe Aeroportul Internațional Mzuzu la ora 10:02, potrivit comunicatului.

Amintim că un accident de elicopter, survenit într-o zonă muntoasă și în condiții meteorologice dificile, a provocat, pe 19 mai, moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi, în nord-vestul Iranului.

La câteva zile distanță, premierul armean Nikol Pașinian a anunțat că elicopterul care îl transporta a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgență, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Din fericire, în acest caz nu au fost înregistrate victime.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Citește mai mult