Social

Scandal la AIC // Pasageri reveniți de la Moscova s-au luat la ceartă cu oamenii legii. IGPF a întocmit un proces-verbal pentru huliganism

Un grup de persoane, care s-a întors în această dimineață de la Moscova, au lansat „un șir de provocări” și au manifestat un comportament agresiv în zona de sosiri a Aeroportului Internațional Chișinău”. Precizările au fost făcute de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) în urma incidentului. Potrivit sursei, unui pasager i-a fost întocmit un proces-verbal pentru comportament agresiv față de polițiști aflați în serviciu.

Persoana este acuzată de huliganism. De asemenea, au fost identificați alți trei pasageri care vor fi documentați pentru tulburarea ordinii publice și trași la răspundere pentru contravenția comisă.

În acest context, Poliția de Frontieră a menționat că „siguranța tuturor pasagerilor este prioritară și instituția nu va tolera nicio încălcare a drepturilor acestora”. Totodată, IGPF a solicitat fiecărui călător „să respecte măsurile de control impuse la trecerea frontierei de stat”.

Persoanele vizate ar fi simpatizanții lui Ilan Șor, reveniți de la o reuniune de la Moscova. Informația a fost confirmată de deputata Marina Tauber pe rețelele de socializare, care a relatat că ea și alți membri ai blocului „Pobeda” au fost ținuți timp de patru ore pe AIC de către autorități.

De menționat că astfel de incidente au mai fost înregistrate în Aeroportul Internațional Chișinău, când simpatizanții Ilan Șor, reveniți de la Moscova, au manifestat un comportament agresiv în timpul controalelor efectuate la intrarea în țară.

CITEȘTE și: Scandal la AIC: Pasagerii reveniți de la Moscova „au încercat să evite controlul vamal”

Citește mai mult