Internațional

Rusia a lansat noi atacuri asupra Ucrainei: explozii raportate în mai multe orașe

Forțele rusești au lansat atacuri cu rachete și drone în noaptea de 14 iunie, vizând mai multe regiuni ucrainene, scrie The Kyiv Independent.

Explozii au fost auzite în orașele Zaporojie și Harkov în primele ore ale zilei de 14 iunie, în jurul orei locale 12:30. Explozii au fost auzite în regiunea Hmelnițki în jurul orei 2:30, iar apoi din nou în jurul orei 3:20 și 4:15, ora locală.

Forțele aeriene ucrainene au avertizat cu privire la amenințări cu rachete asupra regiunilor din vestul Ucrainei, inclusiv Lvov și Ivano-Frankivsk. Forțele aeriene au avertizat, de asemenea, cu privire la atacuri cu rachete îndreptate spre capitala Kiev.

Polonia a anunțat că a mobilizat avioane militare pentru a proteja spațiul aerian polonez pe fondul atacului rusesc din vestul Ucrainei.

„Aceasta este o altă noapte foarte aglomerată pentru întregul sistem de apărare aeriană", a declarat Comandamentul Operațional al Forțelor Armate ale Poloniei pe X.

La începutul nopții, au fost emise alerte de raid aerian în întreaga țară, deoarece Forțele Aeriene ucrainene au avertizat asupra atacurilor cu drone și rachete rusești Shahed.

Până la ora 3:30 dimineața nu au fost raportate pagube la infrastructură sau victime.

În ultimele luni, Rusia și-a intensificat atacurile împotriva infrastructurii critice a Ucrainei, într-un nou asalt împotriva rețelei energetice a țării.

Ca urmare a atacurilor asupra infrastructurii energetice, Ucraina a început să implementeze întreruperi de funcționare pe 15 mai, dar acestea au crescut dramatic în ultimele zile.

Citește mai mult