Internațional

15 morți și zeci de răniți, după ciocnirea a doua trenuri în India

Un tren de marfă s-a izbit luni de un tren de pasageri care staționa, în statul indian Bengalul de Vest, cel puțin 15 persoane pierzându-și viața, iar câteva zeci fiind rănite, a anunțat poliția, un accident pe care autoritățile feroviare l-au pus pe seama unei erori umane, relatează Reuters.

Trenul de marfă a lovit trenul Kanchanjunga Express care se deplasa spre capitala Bengalului de Vest, dinspre statul nord-estic Tripura, scoțând de pe șine trei vagoane ale trenului de pasageri.

Presa a prezentat imagini ale accidentului, cu containere din trenul de marfă împrăștiate în zonă și un vagon rămas poziționat aproape vertical după accident.

Cincisprezece cadavre au fost scoase din vagoanele contorsionate, a declarat pentru Reuters Abhishek Roy, un oficial de rang înalt al poliției din districtul Darjeeling, din estul statului, locul unde s-a produs accidentul. De asemenea, 54 de persoane au fost rănite, iar echipele de salvare ale poliției și ale forței naționale de intervenție în caz de dezastre lucrau pentru a îndepărta resturile.

Nu a fost imediat clar câți pasageri se aflau la bord în momentul impactului.

Printre cei decedați se numără conductorul trenului de marfă și un gardian din trenul de pasageri, a declarat reporterilor Jaya Varma Sinha, șefa consiliului feroviar care administrează rețeaua de cale ferată din întreaga țară. Accidentul s-a produs după ce conductorul trenului de marfă nu a respectat semnalul, a adăugat Sinha.

Premierul Narendra Modi a prezentat condoleanțe.

Noua tragedie feroviară din India are loc la puțin peste un an după ce o eroare de semnalizare a provocat unul dintre cele mai grave accidente de acest gen din India: 288 de persoane au murit în statul vecin Odisha, cauzat de o defecțiune a unui sistem de semnalizare.

Citește mai mult