Internațional

Uniunea Europeană a prelungit până în 2025 sancțiunile impuse Rusiei pentru anexarea Crimeei

Consiliul Uniunii Europene a decis luni extinderea până pe 23 iunie 2025 a sancțiunilor economice impuse Rusiei în iunie 2014 după „anexarea ilegală” a Crimeei și a orașului Sevastopol, scrie Agerpres cu referire la agenția EFE.

Interdicțiile cuprinse în aceste sancțiuni privesc importul în UE de produse din Crimeea sau Sevastopol, investițiile în infrastructuri și investițiile financiare, precum și serviciile turistice provenite din zonele anexate de Rusia.

Sunt de asemenea impuse restricții la export pentru bunuri și tehnologii către Crimeea anexată sau pentru folosirea lor în această regiune în sectoarele transporturilor, telecomunicațiilor și energiei, precum și pentru prospectarea, explorarea și producția de petrol, gaze naturale și resurse minerale.

„Începând din 2022, Rusia a încălcat încă și mai mult suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei prin războiul său de agresiune neprovocat și nejustificat contra Ucrainei”, scrie Consiliul UE într-un comunicat ce anunță prelungirea respectivelor sancțiuni adoptate după anexarea Crimeei.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Citește mai mult