Sport

Victorie fabuloasă a naționalei României! „Tricolorii” s-au impus cu 3-0 în fața Ucrainei în primul lor meci la EURO 2024 (rezumat)

Echipa națională de fotbal a României a impresionat la debutul său la Campionatul European din Germania. Trupa lui Eduard Iordănescu a învins selecționata Ucrainei cu 3-0 în meciul disputat pe Allianz Arena din Munchen, transmis în direct și în exclusivitate de postul național de televiziune Moldova 1.

Sebastian Widmann - UEFA
Sursa: Sebastian Widmann - UEFA

România a avut o primă ocazie importantă în minutul 8, atunci când Florinel Coman a expediat un șut periculos de la peste 20 de metri. Execuția golgheterului din Superliga României s-a dus pe centrul porții, însă portarul lui Real Madrid, Andrii Lunin, a prins fără probleme. "Tricolorii" au dat lovitura în minutul 29. Lunin a trimis greșit din propriul careu, mingea a fost interceptată de Dennis Man, care i-a așezat-o ideal lui Nicolae Stanciu. Căpitanul naționalei României a șutat fabulos de la aproximativ 23 de metri, iar plonjonul lui Lunin a fost inutil. Aproape de pauză, Man a șutat periculos, iar balonul, deviat, a trecut pe lângă poarta adversă. Stanciu a încercat să înscrie direct din corner cu o execuție care îl păcălise pe Lunin, dar mingea s-a dus în bara transversală.

După pauză, românii au avut nevoie de 7 minute pentru a-și dubla avantajul. După un nou contraatac, dezvoltat de Denis Drăguș, mingea a ajuns la Răzvan Marin, care a șutat superb de la peste 20 de metri. Lunin a greșit iar, intervenind defectuos la execuția fotbalistului din Serie A. Discipolii lui Eduard Iordănescu s-au dezlănțuit și au marcat încă un gol în minutul 57. Dennis Man a driblat un fundaș ucrainean și a pătruns în careul de 16 metri, a trimis în fața porții, unde Denis Drăguș a pus "latul" și a făcut 3-0.

Mîhailo Mudrîk, starul lui Chelsea Londra, putea să reducă din diferență pe final. În minutul 84, el a avansat în flancul stâng și a șutat periculos, puțin peste poarta lui Florin Niță, iar în prelungiri a șutat puternic din afara careului, iar goalkeeper-ul a respins cu emoții.

Este abia a doua victorie a României la Campionatele Europene. Prima a fost obținută la ediția din 2000. Atunci, „tricolorii” au învins-o pe Anglia cu 3-2.

În următorul meci la EURO 2024, România va întâlni Belgia, sâmbătă, 22 iunie, cu începere de la ora 22:00.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult