Sport

Prima surpriză la EURO 2024. Belgia, învinsă de Slovacia (rezumat)

Selecționata Belgiei a început cu stângul Campionatul European de fotbal. „Dracii roșii” au cedat cu 0-1 în fața naționalei Slovaciei în meciul de arena Waldstadion din Frankfurt. Ivan Schranz a marcat singurul gol în minutul 7.

Charles McQuillan - UEFA
Sursa: Charles McQuillan - UEFA

Jeremy Doku a greșit în apropierea careului, mingea a ajuns la Juraj Kucka care a șutat, portarul Koen Casteels a respins în față, iar Ivan Schranz a profitat și a înscris din apropiere. În prima repriză, slovacii puteau să mai marcheze prin Lukas Haraslin, care a primit o pasă lobată în careu și a trimis plasat spre partea dreaptă a porții, dar Koen Casteels a avut o intervenție spectaculoasă.

După pauză, Belgia a jucat mai bine. Romelu Lukaku a avut șansa egalării, însă nu l-a putut învinge pe portarul Martin Dubravka. Apoi atacantul belgian a înscris în urma unui corner, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. A urmat șutul periculos de la distanță al lui Leandro Trossard, la care goalkeeper-ul slovac a intervenit prompt. În minutul 63, Belgia a ratat o ocazie uriașă, atunci când Johan Bakayoko a recuperat balonul în interiorul careului, a șutat, însă unul dintre fundașii slovaci a scos mingea de pe linia porții. În minutul 86, Romelu Lukaku a înscris încă un gol, și el anulat de arbitru. Motivul - Lois Openda a jucat balonul cu mâna în faza de construcție.

Astfel, după primele meciuri, în grupa E, lider este România, cu 3 puncte, Slovacia are tot 3 puncte, însă golaveraj mai slab, iar Belgia și Ucraina au 0 puncte.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult