Diaspora

Igor Grosu și-a început vizita la Ankara cu o întâlnire „foarte caldă”. Despre ce a discutat șeful Legislativului cu diaspora

Prima întrevedere pe care a avut-o șeful Legislativului de la Chișinău, aflat în vizită oficială în Republica Turcia, a fost cu cetățenii originari din Republica Moldova stabiliți în această țară. Într-o postare publicată pe contul său de Facebook, Igor Grosu mărturisește că a avut parte de o întâlnire „foarte caldă” și a fost bucuros să constate că oriunde s-ar afla, concetățenii noștri reușesc să se afirme pe plan profesional.

Igor Grosu / Facebook.com
Sursa: Igor Grosu / Facebook.com

„Mă bucur că această reuniune frumoasă a avut loc în incinta Teatrului de păpuși TEMPO, acolo unde directoare este actrița Marina Yüce, originară din Autonomia Găgăuză, care alături de colegii săi ne-au prezentat spectacolul „Guguță”. Am cunoscut-o astăzi și pe Leonida Timuș, stabilită de 7 ani în Turcia și care a venit special tocmai din Istanbul să ne cânte în limba română, menționând că de fiecare dată la toate festivalurile reprezintă cu drag și dor Moldova. De asemenea, am avut parte de un recital superb la acordeon din partea compozitorul Ivan Ciolacu, care la fel este stabilit în Turcia”, a scris Igor Grosu.

Șeful legislativului de la Chișinău le-a vorbit despre situația de acasă, problemele existente, evoluțiile pe plan economic și social. „Le-am spus că suntem determinați în procesul nostru de integrare europeană”, a subliniat speakerul.

Igor Grosu i-a încurajat să continue să promoveze Republica Moldova ca destinație turistică și de afaceri, notând sugestiile de îmbunătățire a mediului de afaceri.

„Și după discuțiile de azi seara, am realizat că indiferent că te-ai născut la Comrat, Soroca, Tighina, Chișinău, Anenii Noi, Cahul, Ștefan Vodă, oriunde ar fi, conaționalii noștri reușesc să se afirme profesional, să se integreze și să ducă bunul nume al țării noastre în lume”, a menționat Grosu.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, întreprinde o vizită oficială în Republica Turcia, la invitația omologului său turc. La Ankara, șeful legislativului va avea întrevederi cu Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Mustafa Șentop și cu o delegație parlamentară turcă. De asemenea, Igor Grosu se va întâlni și cu mai mulți miniștri din Guvernul de la Ankara.

Citește mai mult