Aderare UE

Ministerul Infrastructurii, responsabil de trei capitole de negocieri. Andrei Spînu: Am văzut multă susținere la Luxemburg

Infrastructura reprezintă unul dintre domeniile cheie care necesită cele mai mari investiții în drumul Republicii Moldova către aderarea la blocul comunitar. Uniunea Europeană își dorește ca țara noastră să atingă acele standarde de infrastructură ca în țările europene, iar Chișinăul trebuie să anunțe când poate face acest lucru și de ce resurse financiare are nevoie pentru asta. Ministerul Infrastructurii de la Chișinău a început deja pregătirile pentru negocierile legate de acest domeniu, a anunțat ministrul Andrei Spînu într-un interviu pentru Moldova 1.

Captură video - Moldova 1
Sursa: Captură video - Moldova 1

„Dacă vorbim de ministerul nostru, noi suntem responsabili de trei capitole - capitolul transport, capitolul rețele transeuropene, care se referă în mod special la drumuri și căi ferate, și capitolul de dezvoltare regională. Acestea sunt cele trei capitole. Am văzut multă susținere la Luxemburg, practic toți miniștrii de Externe ai țărilor Uniunii Europene au dat mesaje pozitive și noi deja ne pregătim pentru procesul propriu-zis de negocieri pe fiecare din aceste capitole”, a declarat ministrul Andrei Spînu.

Interviul va putea fi urmărit integral astăzi, în cadrul emisiunii „În Context”, începând cu ora 19:00.

Lucia Vieru

Lucia Vieru

Autor

Citește mai mult