Sport

Cluburile de fotbal din Republica Moldova debutează în această săptămână în cupele europene! Prima echipă care începe aventura este campioana Petrocub Hâncești

Echipa antrenată de Andrei Martin va debuta în cea mai importantă competiție inter-cluburi din Europa, Liga Campionilor. Petrocub se va confrunta în această seară cu Ordabasî, campioana Kazahstanului.

FC Petrocub
Sursa: FC Petrocub

Hânceștenii vor debuta în Liga Campionilor după ce în sezonul trecut și-au adjudecat primul titul în Superliga. Pentru primul meci din istoria clubului în această competiție, "Leii din Hâncești" au fost nevoiți să parcurgă aproape 4000 de kilometri. Partida este programată pe stadionul Kajimukan Munaitpasov din orașul Șîmkent, aflat în sudul Kazahstanului.

În timp ce noul sezon competițional în Republica Moldova urmează să înceapă abia luna viitoare, în campionatul Kahastanului deja s-au disputat 12 etape. Asta pentru că acolo se joacă după sistemul primăvară-toamnă, iar Ordabasî este lider în clasament.

"Poate echipa adversă are un avantaj mai mare deoarece campionatul e plină desfășurare. În principiu și noi am avut 4-5 meciuri care ne-au ajutat să ne pregătim. Trebuie să adaug că în această perioadă scurtă de vacanță am păstrat forma fizică la nivel foarte bun.", a menționat fotbalistul Maxim Potîrniche

"La noi în campionat regulamentul e diferit față de cel al Kazahstanului. Cineva poate spune că echipa kazahă are prioritate deoarece campionatul e plină desfășurare. Dar noi ne-am odihnit bine după încheierea sezonului și foarte bine ne-am pregătit în cantonament. Într-o oarecare măsură avem și noi prioritățile noastre. Totul se va vedea pe terenul de fotbalul. În astfel de confruntări detaliile decid totul.", a declarat Andrei Martin, antrenor Petrocub Hâncești

Petrocub are și probleme de lot. Portarul Razak Abalora și atacantul David Abagna nu au făcut deplasarea în Kazahstan. Vedeta din lotul echipei Ordabasî este Jasurbek Yahșiboev, fost jucător al formației Sheriff Tiraspol, cel care a marcat în poarta grupării Real Madrid în grupele Ligii Campionilor acum 3 ani.

Alte două formații din Republica Moldova vor începe aventura în cupele europene. Sheriff va juca joi pe teren propriu cu echipa azeră FK Zira în primul tur preliminar al Ligii Europei.

În aceeași zi, Milsmai Orhei se va confrunta în deplasare cu Torpedo Jodino în runda inaugurală a preliminariilor Ligii Conferințelor. Partida se va disputa în orașul maghiar Szombathely. Asta deoarece echipele din Belarus nu pot juca pe teren propriu meciurile de din cupele europene.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult