Politic

Comisarul european pentru Vecinătate și Extindere a reafirmat la Chișinău sprijinul Uniunii Europene pentru valorile democratice și statul de drept

Aflat în vizită la Chișinău, comisarul european pentru Vecinătate și Extindere a reafirmat sprijinul Uniunii Europene pentru valorile democratice și statul de drept. Respectarea principiilor democratice este una dintre condițiile esențiale care trebuie îndeplinite în negocierile de aderare la UE, a menționat comisarul european în cadrul unor întrevederi la Parlament.

Potrivit unui comunicat al Delegației UE la Chișinău, Olivér Várhelyi s-a întâlnit, miercuri, 10 iulie, cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, membri ai Partidului PAS, Partidului Socialiștilor și Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

Agenda vizitei mai include participarea comisarului european la semnarea unui Acord de finanțare a unui grant de investiții în valoare de cca 9,9 mln EUR pentru „Mecanismul de finanțare a economiei verzi în sectorul rezidențial” (Residential GEFF), ce urmează a fi implementat de BERD.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult