Social

Angajații de la Procuratura Anticorupție se vor muta în curând în clădirea în care se află ANI

Procuratura Anticorupție a prezentat un plan detaliat privind modalitățile de transfer al personalului, bunurilor, arhivei, dosarelor și altor materiale din actuala locație, clădirea Centrului Național Anticorupție, în noul sediu în care se află ANI și SPCSB. Planul a fost adus la cunoștință Ministerului Justiției la 9 iulie curent.

Totodată, potrivit unui comunicat al PA, până pe 12 iulie, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB) s-au angajat să prezinte un plan detaliat de transfer.

„Identificarea unui sediu potrivit va permite angajarea personalului, va asigura funcționarea optimă a instituției și va permite Procuraturii Anticorupție să răspundă la cerințele și nevoile sporite ale instituției în lupta împotriva corupției”, a punctat Procuratura Anticorupție.

Amintim că Parlamentul a votat, în 2016 și în august 2023, legi care prevăd că Guvernul va asigura Procuratura Anticorupție cu un sediu.

„Fără asigurarea unui sediu corespunzător în termene cât mai restrânse, riscăm să fie blocată toată activitatea Procuraturii Anticorupție, întrucât, conform modificărilor legislative recente, suportul operativ în dosare de corupție de nivel înalt trebuie asigurat de Procuratura Anticorupție, care nu deține suficient spațiu să angajeze peste 50 de ofițeri și alți funcționari publici pentru activitatea și obligația dată în competența sa și anume lupta împotriva corupției la cel mai înalt nivel și a proteja fondurile europene ce vor fi acordate Republicii Moldova în contextul aderării la UE”, se mai arată în comunicatul Procuraturii Anticorupție.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult