Social

Experiențe unice pentru copiii din mediul rural. 2500 de elevi vizitează Chișinăul

Pentru de a îmbogăți vacanța copiilor din satele Republicii Moldova, guvernul a implementat programul „Excursiile Europene". Programul își propune să aducă aproximativ 2500 de elevi din 140 de sate și orașe la Chișinău, pe durata a 35 de zile lucrătoare. Copiii vizitează destinații importante, cum ar fi Muzeul Național de Istorie, Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală, Parlamentul și Președinția.

Gov.md
Sursa: Gov.md

Coordonatoarea proiectului, Ioana Vatamanu-Mărgineanu, a detaliat scopul și beneficiile proiectului.

„Acesta este un proiect care are drept scop de a aduce bucurie copiilor, pentru că mulți dintre ei vin pentru prima dată la Chișinău. Și alții sunt membri ai unor familii social vulnerabile care nu-și permit asemenea experiențe copiilor. Iar pentru noi bucuria de la finalul zilei pe care o vedem pe fața copiilor este cel mai mare câștig pentru organizatori”.

Ioana Vatamanu-Mărgineanu a subliniat importanța acestor excursii pentru dezvoltarea personală și educațională a copiilor. Programul nu doar că le oferă o experiență de neuitat, dar îi inspiră să viseze la un viitor mai bun și să aspire la cariere în diverse domenii.

„Ne dăm seama cât de importantă este această vârstă a copiilor, pentru că majoritatea au o vârstă cuprinsă între 10-14 ani, vârsta de formare. Uneori, o zi de genul ăsta, când le oferi copiilor o altă priveliște, îi ajută să învețe, să fie dornici să cunoască, încearcă să fie atenți la tot ce le oferă profesorii, școala, să fie deschiși pentru oportunități, ne gândim că astfel de programe au un rezultat pe termen lung”.

Programul „Excursiile Europene" va continua până pe 18 august, oferind încă multe oportunități copiilor de a descoperi frumusețea și istoria Moldovei.

Doina  Pozdirca

Doina Pozdirca

Autor

Citește mai mult