Regional

Descoperiți „Mica Toscană” a Moldovei: Satul Mircești și conacul său istoric

Satul Mircești, situat la doar 30 km de orașul Ungheni, este una dintre cele mai fermecătoare destinații turistice din Republica Moldova. Aici se întinde una dintre cele mai înalte podgorii din țară, cu viță-de-vie care acoperă 18 hectare. Peisajul impresionant este completat de un conac boieresc alb, construit în stil brâncovenesc, cunoscut sub numele de „Mica Toscană” a Moldovei.

Conacul din Mircești, vechi de aproximativ 200 de ani, păstrează încă simbolurile sale specifice. Moșia a fost reconstruită piatră cu piatră, iar singurul element original rămas este beciul, care servea inițial la păstrarea și maturarea vinurilor boierești.

Podgoria de la Mircești beneficiază de condiții climatice similare cu regiunile vinicole din sudul Germaniei și nordul Italiei, având cea mai înaltă podgorie din țara noastră față de nivelul mării.

Vinurile albe din Mircești sunt vedetele sezonului cald, ideale pentru a fi savurate pe terase, alături de pește la grătar și diverse salate. Datorită versatilității lor, aceste vinuri pot fi asociate cu diverse preparate, oferind o experiență gastronomică de neuitat.

Arhitectura conacului și peisajul pitoresc din jurul său fac din Mircești o destinație de vis, unde vizitatorii se pot bucura de frumusețea și bogăția culturală a Moldovei.

Doina  Pozdirca

Doina Pozdirca

Autor

Citește mai mult