Bursa Română de Mărfuri își extinde activitatea în Republica Moldova
Bursa Română de Mărfuri își extinde activitatea în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Dumitru Alaiba și președintele Bursei Române de Mărfuri, Gabriel Purice, care se află în vizită la Chișinău. Ministrul Economiei susține că, odată cu lansarea bursei române la Chișinău, cumpărătorii și vânzătorii vor avea posibilitatea să negocieze transparent, în funcție de cerere și ofertă, prețul cel mai bun pentru ambele părți.
Vicepremierul și ministrul Dezvoltării Economice a anunțat pe 11 iulie că Bursa Română de Mărfuri din Republica Moldova va deveni complet operațională „în câteva săptămâni”. Oficialul susține că avantajele Bursei de Mărfuri în Republica Moldova sunt multiple. Transparența, competiția sănătoasă și garantarea tranzacțiilor – sunt doar câteva dintre ele, potrivit lui Alaiba.
„Mai mult ca niciodată suntem ferm angajați în procesul de integrare a Republicii Moldova în UE, iar asta presupune nu doar să beneficiem de acele oportunități care ni se deschid, dar și să construim acele elemente ale unei economii puternice, cum ar fi Bursa de Mărfuri. Este un pas crucial pentru consolidarea transparenței și eficienței în tranzacțiile comerciale”, a declarat ministrul Economiei, vicepremierul Dumitru Alaiba.
Gabriel Purice declară, la rândul său, că Bursa Română de Mărfuri va juca un rol important și activ în dinamizarea exporturilor pentru producătorii de mărfuri din țara noastră, sporind competitivitatea economică și oferind predictibilitate și garanții pentru comerțul extern.
„Mai mult, poate fi un stimulent suplimentar pentru investițiile românești, care încă sunt în proces de a identifica nișe investiționale și parteneri credibili în Republica Moldova”, a precizat președintele Bursei Române de Mărfuri, Gabriel Purice.
Oficialii au invitat în context companiile să se înregistreze pe Bursa Română de Mărfuri, pentru a putea beneficia de toate avantajele oferite de acest instrument financiar.
Bursele de mărfuri din UE au fost recunoscute de Parlament în februarie, printr-un pachet de dereglementare înaintat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, cu scopul de a facilita accesul antreprenorilor noștri la piețe externe, cu prețuri corecte și riscuri reduse. Acțiuni care contribuie la consolidarea unei economii moderne și prospere.