Economic

Agenții economici vor primi compensații pentru consumul de gaze naturale

Comisia Situații Excepționale a decis, în cadrul ședinței de marți, 31 ianuarie, acordarea unor compensații pentru cheltuielile la gaze naturale pentru întreprinderi. Declarația a fost făcută pentru Radio Moldova de ministrul Economiei, Dumitru Alaiba.

„Se compensează 12 lei din fiecare metru cub consumat de antreprenori până în 500 de metri cubi și în afară de asta, acele industrii care consumă mai multe gaze naturale, de exemplu panificație, pot accesa și mai mult. În total, suma alocată este de 230 de milioane de lei”, a declarat Dumitru Alaiba.

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a mai precizat că în total au fost alocate 230 de milioane de lei, iar de aceste compensații vor beneficia aproximativ 10 mii de companii. Amintim că în acest sezon rece deținătorii de întreprinderii nu au primit compensații pentru perioada rece a anului. La sfârșitul anului trecut prim-ministra, Natalia Gavrilița, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că Guvernul va oferi compensații pentru agenții economici pentru primii 500 de metri cubi de gaz, care vor fi consumați. Aceste compensații vor fi acordate retroactiv. Programul va avea același mecanism ca și în cazul compensațiilor pentru gospodăriile casnice și va fi folosită compensarea directă în factură.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Promo

Citește mai mult