Social

O altă vioară, confiscată la frontiera de stat. Precizările Serviciului Vamal

O nouă vioară a fost confiscată la intrarea în Republica Moldova. Potrivit Serviciului Vamal, vioara, de model „George Kolz”, anul fabricării 1726, se afla în habitaclul marfar al unui microbuz ce se deplasa din Germania spre Republica Moldov, fără a fi declarată organului vamal.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova
Sursa: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Conform sursei citate, instrumentul muzical a fost ridicat, pe acest caz fiind documentat un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 64 ani. Cazul este cercetat sub toate aspectele legale pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

Serviciul vamal amintește, în acest context, că instrumentele muzicale fac parte din categoria bunurilor ce pot fi introduse/scoase în/din Republica Moldova doar cu condiția ca acestea să nu fie destinate activității comerciale. O altă condiție obligatorie este ca bunurile să fie declarate organului vamal în momentul trecerii frontierei de stat.

Regulile privind introducerea/scoaterea în/din țară a bunurilor respective pot fi consultate detailat AICI.

Amintim că o artistă din Republica Moldova s-a ales cu vioara de model „Stradivarius”, estimată la două milioane de euro, confiscată de Serviciul Vamal al Republicii Moldova. Cazul, care a avut loc în toamna anului trecut, a fost pe larg mediatizat atât în presa națională, cât și cea internațională. Atunci oamenii legii au declarat că artista avea acte de proveniență, dar nu declarase instrumentul.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Promo

Citește mai mult