Externe

MAE de la București le recomandă românilor să evite orice călătorie în Liban. Avertisment de nivelul 8/9

Ministerul Afacerilor Externe a reamintit cetățenilor români că, în contextul celor mai recente evoluții ale situației de securitate și al riscului crescut de escaladare, este în vigoare un avertisment de călătorie pentru Liban, nivel 8/9 și recomandă cetățenilor români să evite orice călătărie pentru întreg teritoriul acestui stat.

MAE reamintește cetățenilor români existența riscurilor majore de securitate pentru integritatea cetățenilor, cauzate de impredictibilitatea escaladării, care afectează inclusiv disponibilitatea zborurilor comerciale și a rutelor de deplasare, conform comunicatului de presă al instituției.

Ministerul recomandă ferm cetățenilor români care se află deja pe teritoriul Republicii Libaneze să părăsească teritoriul acestui stat prin cursele aeriene încă disponibile.

Totodată, MAE recomandă cu fermitate cetățenilor români care se află în Republica Libaneză să își înregistreze prezența la Ambasada României la Beirut.

Datele de contact ale misiunii diplomatice sunt: Adresa: Rue du Palais Présidentiel, Baabda, B.P. 40227. Website: http://beirut.mae.ro/ E-mail: [email protected]

„Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beirut: +961 5 924 849, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, precum și linia telefonică de urgență a Ambasadei României la Beirut: +961 76 775 503”, mai spune sursa citată.

Aproape 300 de de oameni au murit și alți peste 1.000 au fost răniți, în urma raidurilor efectuate luni de Israel asupra Libanului, anunță Ministerul Sănătății din Liban, citat de BBC. Bilanțul sângeros vine după ce, dimineață, armata Israelului le-a spus cetățenilor libanezi să se „îndepărteze de obiectivele” Hezbollah, că urmează noi raiduri.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult