Eurovision

TRM anunță deschiderea sesiunii de acreditare a jurnaliștilor care doresc să mediatizeze Finala Națională Eurovision 2023

IP Compania „Teleradio-Moldova” anunță deschiderea sesiunii de acreditare a jurnaliștilor care doresc să mediatizeze Finala Națională Eurovision 2023 din 4 martie. Potrivit unui comunicat emis de TRM, data limită pentru trimiterea solicitărilor de acreditare este 28 februarie 2023, ora 17:00.

TRM
Sursa: TRM

Jurnaliștii care doresc să obțină acces pentru etapa finală a Selecției Naționale Eurovision 2023 pot transmite solicitările pentru acreditare, completând formularul pe site-ul www.eurovision.md.

Conform sursei citate, de la o instituție mass-media (presă scrisă, online, radio sau televiziune) se pot acredita cel mult două persoane (un redactor/reporter și un fotoreporter sau cameraman). Astfel, „Teleradio-Moldova” asigură loc în zona pentru public doar pentru redactorii/reporterii acreditați, în limita locurilor disponibile. Fotoreporterii și cameramanii vor avea un spațiu special amenajat. Fotoreporterii trebuie să respecte indicațiile organizatorilor de a nu folosi blitzul și de a nu staționa în zone care ar afecta transmisiunea TV. Jurnaliștii care nu respectă regulile vor părăsi sala.

Pentru a avea acces, jurnaliștii trebuie să dețină în mod obligatoriu legitimația de presă a instituției media pe care o reprezintă. Conform sursei citate, toate materialele foto și video create de echipa „Teleradio-Moldova” pot fi preluate cu condiția păstrării siglei și a citării sursei.

Amintim că zece interpreți continuă lupta pentru un bilet la Liverpool, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, unde urmează să aibă loc Eurovision Song Contest 2023 (ESC). Finaliștii au fost selectați pe 28 ianuarie, în urma audițiilor live. Participanții urmează să evolueze în Finala Națională din 4 martie, cu un show complet, care va include conceptul coregrafic și costumele scenice. Concurentul sau formația care va acumula cel mai mare punctaj va fi cel care va reprezenta Republica Moldova la Liverpool.

Republica Moldova participă la Concursul Internațional Eurovision Song Contest din anul 2005, clasându-se pe locul șase cu piesa „Bunica bate toba” în interpretarea trupei Zdob și Zdub. Cel mai bun rezultat a fost obținut în 2017, când SunStroke Project s-a clasat pe locul trei, cu piesa „Hey Mamma”.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Citește mai mult