Eurovision

Finala Națională Eurovision Moldova 2023: Odinea evoluării celor 10 participanți va fi decisă vineri, în urma tragerii la sorți

IP Compania „Teleradio-Moldova” organizează vineri, 10 februarie, tragerea la sorți, în baza căreia va fi decisă ordinea evoluării celor zece concurenți în Finala Națională Eurovision 2023, care va avea loc pe 4 martie.

Tragerea la sorți va avea loc cu începere de la ora 14:00, sediul Televiziunii Publice de pe strada Hâncești 64, și va putea fi urmărită live pe paginile de Facebook ale IP Compania „Teleradio-Moldova”, precum și pe canalul TRM pe Youtube.

Potrivit unui comunicat emis de TRM, numărul ce va indica ordinea evoluării în Finala Națională va fi extras în mod individual de către participanți.

Cei zece finaliști ai Selecției Naționale, conform ordinii descrescătoare a punctajului acumulat în urma votului juriului, sunt:

  1. SunStroke Project - Yummy Mommy;
  2. Pasha Parfeni - Soarele și Luna;
  3. DONIA - Red Zone;
  4. Aliona Moon - Du-mă;
  5. OL - Why You Play It Cool;
  6. Surorile Osoianu - Bade, bădișor, bădiță;
  7. NÖRDIKA - Damn and down;
  8. Victor Gulick - Let’s dance;
  9. COSMINA – Indestructible;
  10. Corina Ivanov - When love’s real.

Cei zece participanți urmează să evolueze în Finala Națională din 4 martie, cu un show complet, care va include conceptul coregrafic și costumele scenice. Concurentul, care va acumula cel mai mare punctaj va reprezenta Republica Moldova la Liverpool, unde se va desfășura Etapa Internațională a concursului muzical Eurovision Song Contest 2023.

Republica Moldova participă la Concursul Internațional Eurovision Song Contest din anul 2005, clasându-se pe locul șase cu piesa „Bunica bate toba” în interpretarea trupei Zdob și Zdub. Cel mai bun rezultat a fost obținut în 2017, de trupa „SunStroke Project”, care s-a clasat pe locul trei, cu piesa „Hey Mamma”.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Citește mai mult