Din culisele succesului! Cinci moldoveni scriu istorie la Cluj cu clubul local "Universitatea", liderul la zi al clasamentului Superligii românești de fotbal
Fotbaliștii Vadim Rață, Vlad Blănuță, antrenorul Eugeniu Cebotaru, medicul Ion Țînpeu și Sevastian Botnari, membru al Comitetului Executiv al FMF, sunt cei care pun umărul la performanța "șepcilor roșii" în acest sezon competițional. Basarabenii au dezvăluit în exclusivitate pentru Moldova 1 cum e viața la Cluj și detalii din culisele succesului.
Vadim, cum e viața, aici, la Cluj, mai ales după o perioadă petrecută la București?
„E foarte frumoasă viața aici. Îmi place puțin mult. E mai liniștită și oamenii sunt puțin mai calmi. Programul e cu trezire la ora 7. Ducem copilul la grădiniță. După asta merg direct la antrenament, pentru că la 9:30 trebuie să fiu prezent la stadion, acolo avem tot ce e legat de procesul de antrenament. După aceleași antrenamente e timp liber, mergem după copil la grădiniță. Seara o dedicăm copilului. Chiar ieșim în acest parc la plimbare.", a răspuns fotbalistul Vadim Rață.
Din august "U" Cluj e lider în clasament. Până la urmă ai făcut alegerea corectă?
„Sunt foarte fericit că am făcut această alegere. Orașul îmi place foarte mult și echipa merge bine. Iar asta e cel mai important."Cred că nimeni nu s-a așteptat la acest parcurs al nostru. Văd foarte mulți suporteri care vorbesc despre asta și sunt fericiți.", a spus Rață.
Vlad, cum petreci timpul liber la Cluj?
„Când e o zi liberă, e ca o sărbătoare. Încerc să-l petrec cu familia, escapade prin natură. Nu sunt omul de oraș. Maximum, putem merge la restaurant, după asta mai mult la natură, la pădure.", a dezvăluit Vlad Blănuță.
Eugeniu, cum îți pare aici, cum e orașul și cum te-ai adaptat?
„Un oraș în care e greu să nu te adaptezi. Un oraș foarte curat, cu oameni calmi. Mă simt confortabil. E o aură foarte bună de muncă aici. În comparație cu jucătorii, noi avem un program mult mai încărcat. De la 7 suntem la birou și ajunge ora 12, și 1 de noapte, și încă suntem în program.", a declarat Eugeniu Cebotaru, antrenorul secund la echipei Universitatea Cluj.
Cel mai nou membru al staff-ului de la "U" Cluj este medicul Ion Țînpeu, care are aceleași atribuții și la prima reprezentativă a Republicii Moldova.
„La sfârșitul lunii octombrie am acceptat. Mi-au spus că e nevoie să pun umărul și să ajut clubul. Avem nevoie de sănătatea jucătorilor, nutriția lor și refacerea lor după antrenamente și meciuri.", a menționat medicul Ion Țînpeu.
Sevastian, vreau să ne spui ce rol ai la club? Ce faci la "U Cluj?"
„Sunt director executiv al clubului. Rolul este să fiu responsabil de tot ce înseamnă licențiere, monitorizare, formarea bugetului. Este un club crescut corect, sustenabil. Din acest punct de vedere, urmau să vină rezultatele. Rezultatele au început să vină acum. Ne bucurăm. Un club care își are "banii la zi". Un club dezvoltat de președintele Radu Constantea încă din liga a patra, din 2016, atunci când a fost renașterea lui "U" Cluj.", a declarat Sevastian Botnari, director executiv al clubului.