Mai mulți șoferi au primit puieți de stejar pentru a se alătura campaniei „Generația Pădurii”
Mulți șoferi care au circulat prin centrul capitalei au avut parte de o surpriză din partea angajaților Ministerului Mediului și Agenției Moldsilva. Ei au primit câte un puieț de stejar, în cadrul campaniei de împădurire „Generația Pădurii”, care va începe sâmbătă, 16 noiembrie. Participanții la trafic au fost invitați să se alăture campaniei, astfel contribuind la înverzirea țării.
„Pentru ecologie ar fi, pentru viitoarea generație care ar putea să se bucure de oxigenul curat, să se recreeze în natură și după părerea mea, despăduririle care se întâmplă cel mai des, la noi în Moldova, neautorizare, ar putea, cât de cât, compensate prin plantarea acestor copăcei”.
„Dacă nu o să împădurim, o să fie peste tot aceeași situație, tragedie, case, oameni fără spațiu, fără un loc de trai undeva și plus de asta e oxigen, vedeți cât transport se acumulează în jur, avem nevoie de oxigen curat”.
„Da, desigur, tot ce este legat de planeta noastră, de plante, de copaci, de flori, totul este bine. Din cauza că dacă este verde și frumos, atunci și oamenii sunt mai bucuroși”.
„Este o idee foarte bună, noi trebuie să reconstruim spațiile verzi, pădurile, neapărat. Foarte multe defrișări au fost, legale și ilegale. Cred că este o idee bună”.
„Presupun că o să particip, fiindcă foarte mult contează înverzirea mediului, aerul cu care respirăm”, spun oamenii.
Autoritățile de profil îndeamnă populația să participe activ la campania de împădurire care va începe pe data de 16 noiembrie.
„Noi ne dorim să sensibilizăm oamenii și așa încercăm să-i aducem cât mai aproape de pădure, să înțeleagă care este rolul pădurilor. Ne dorim să ajungem până în 2032, plus 145 mii de hectare, asta ar fi echivalentul a 15%, de la 11% la 15% să fie suprafața totală”, a declarat directorul Moldsilva, Victor Durbală.
„Îi îndemnăm să se alăture campaniei noastre de împădurire din această toamnă. În această sâmbătă ne propunem să plantăm în jur de patru mii de hectare de pădure. Mai multă pădure înseamnă mai multă apă, sol mai fertil, aer mai curat, dar și suntem mai rezistenți în fața schimbărilor climatice și a fenomenelor meteo extreme”, a menționat ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu.
Cei care doresc să participe la acțiunea de împădurire sunt îndemnați să acceseze site-ul oficial al Agenției Moldsilva, de unde vor afla informații despre locația terenurilor unde sâmbătă vor fi sădiți copaci în cadrul campaniei „Generația Pădurii”.