Eurodeputata Ramona Strugariu: Republica Moldova trece un test de maturitate politică foarte important
Republica Moldova trece un test de maturitate politică foarte important susține vicepreședinta delegației Parlamentului European la comisia parlamentară de asociere UE – Republica Moldova, Ramona Strugariu. Eurodeputata declară că calea pro-europeană a Republicii Moldova trebuie să continue cu aceeași determinare ca și până acum și dă asigurări că UE va fi alături de țara noastră în acest proces.
„Moldova este țară candidată UE. Este meritul efortului comun președinție-guvern. Acest echilibru trebuie să continue, reformele trebuie să continue, Republica Moldova trece un test de maturitate politică foarte important, acum. (…) Calea pro-europeană a reformării statului trebuie să continue cu aceeași determinare ca și până acum. Oamenii așteaptă stabilitate și soluții”, a scris Ramona Strugariu pe conturile sale.
Europarlamentare i-a mulțumit prim-ministrei în exercițiu Natalia Gavrilița pentru buna colaborare la nivel european și și-a manifestat încrederea că „acest lucru se va întâmpla și mai departe”.
„Mulțumesc, Natalia, pentru tot efortul tău, pentru curaj și toate lucrurile bune pe care le-ai făcut pentru a aduce Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeană. Rămânem împreună”, a conchis mesajul său vicepreședinta delegației Parlamentului European la comisia parlamentară de asociere UE – Republica Moldova, Ramona Strugariu.
Amintim că prim-ministra Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia din funcție vineri, 10 februarie, la aproape un an și jumătate de mandat. În aceeași zi, președinta Maia Sandu l-a desemnat pe actualul consilier prezidențial Dorin Recean în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. El urmează să ceară în termen de 15 zile de la desemnare votul de încredere al Parlamentului pentru programul de activitate și pentru întreaga listă a Guvernului.
De menționat că Lega cu privire la Guvern prevede că demisia prim-ministrului antrenează de drept demisia întregului cabinet de miniștri. Potrivit prevederilor constituționale, programul de activitate și lista noului Guvern se dezbat în ședința Parlamentului. Legislativul acordă încredere executivului cu votul majorității deputaților aleși.