Politic

Maia Sandu, după învestirea Guvernului Recean: „Trebuie să păstreze Moldova în lumea țărilor libere”

Noul Guvern trebuie să păstreze Republica Moldova în lumea țărilor libere și să ofere siguranță cetățenilor, în pofida crizelor. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu după ceremonia de depunere a jurământului a noului Cabinet de miniștri condus de Dorin Recean.

Șefa statului susține că noul Guvern urmează să activeze „într-o perioada dificilă, marcată de o multitudine de crize”. Chiar și așa, potrivit președintei Maia Sandu, Republica Moldova trebuie nu doar să reziste, dar să se și dezvolte.

„Sarcina noului guvern este să ofere siguranță cetățenilor și să pună Republica Moldova pe un făgaș de dezvoltare în pofida crizelor. Proiectul nostru de dezvoltare este aderarea la UE, doar așa putem să ne consolidăm și păstrăm democrația, să creștem nivelul de trai al oamenilor. Noul Guvern trebuie să păstreze Moldova în lumea țărilor libere”, a declarat Maia Sandu.

Președinta a îndemnat noua conducere de la Guvern să rămână vigilenți la grijile populației, să răspundă la nevoile acesteia, precum și să „comunice deschis și direct cu oamenii”. În discursul său, președinta i-a mulțumit Nataliei Gavrilița pentru munca depusă în cele 18 luni de mandat, dar și miniștrilor din guvernul condus de Gavrilița, și le-a urat noilor miniștri succes în activitate.

„Aveți în față o sarcină dificilă, dar eu știu că veți reuși. Am încredere în Republica Moldova și în puterea noastră de a o reconstrui. Succes!”, a declarat președinta țării, Maia Sandu.

Amintim că Guvernul Recean a fost învestit cu votul a de 62 de deputați PAS. Opoziția parlamentară Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) și Partidul „Șor” nu au participat la vot.

Principalele priorități ale Programului de activitate al Guvernului „Moldova prosperă, sigură, europeană” sunt dezvoltarea economică; securitatea statului; disciplină în instituții și ordine în țară.

Potrivit prevederilor legale, Guvernul își exercită atribuțiile din ziua depunerii jurământului de către membrii lui în fața șefului statului.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Promo

Citește mai mult