„Mărțișoare muzicale” la final de martie: recital de melodii susținut de compozitorul Saveliu Cojocaru

Sfârșitul primei luni de primăvară a reunit iubitorii de frumos la o serată de creație intitulată simbolic „Mărțișoare muzicale pentru inima dumitale". Compozitorul, textierul și interpretul Saveliu Cojocaru a susținut un recital de melodii pentru toate vârstele.
Prin creațiile muzicale pe care le-a realizat de-a lungul vieții, Saveliu Cojocaru demonstrează că arta sunetelor i-a devenit un destin.
„Bucuria și împlinirea vieții mele și visul din copilărie, eram mic și îmi suna muzica în cap, și am zis, numaidecât mă duc la muzică”, a spus interpretul Saveliu Cojocaru.
A studiat muzica la Colegiul „Ștefan Neaga", apoi la Conservator. A lucrat cu artiști amatori, a fost regizor de sunet la Radioul Național și mereu a compus cântece pentru maturi și pentru copii.
„Cu muzică pentru copii am 27 de albume. Eu îmi prelungesc viața prin copii. Eu sunt cu copiii copil. Copiii mă iubesc și eu îi iubesc pe copii și prin ei îmi prelungesc viața bine”, a adăugat compozitorul.
Ajuns la pensie, Saveliu Cojocaru lucrează cu pasiune la Școala Primară numărul 82 din capitală. Copiii îi sunt recunoscători pentru melodiile inspirate.
„Sunt uimitoare, ne place să cântăm aceste cântece, sunt despre copilărie”;
„Domnul Saveliu este un om foarte bun, mai glumim cu el, mai zâmbim”;
„A reușit un lucru absolut, aș zice eu, imposibil. Să construiască o punte, să construiască o legătură dintre generații prin intermediul acestor cântece. Tematica este sensibilă și foarte actuală – respectul față de părinți, admirația față de patrie”, a mai spus una dintre eleve.
„Dumnealui este foarte prietenos, cald cu copiii, deschis, creativ și de fiecare dată înțelege fiecare copil și adaptează activitățile după necesitățile copiilor”, a precizat directoarea Școlii Primare nr. 82, Aliona Popazov.
Și prietenii de o viață îi admiră tenacitatea, harul și curajul:
„Experiența lui, glasul lui, iubirea față de copii, față de artă, față de tot ce este frumos.”
Saveliu Cojocaru are în repertoriu 75 de cântece. Unul dintre ele este deosebit de dureros, l-a compus în memoria soției, care i-a fost sursă de inspirație.