Biscuiți cu umplutură de curaj și fundițe cu lumină: zeci de copii au devenit antreprenori pentru o zi la târgul Eco-Local

Zeci de copii au avut astăzi o misiune importantă și anume rolul de producător și comerciant. Cei mici au pregătit bucate, dulciuri, gustări sau limonadă pe care le-au adus la târg pentru a se simți, pentru o zi, antreprenori. Organizatorii evenimentului spun că în acest fel încearcă să implice activ copiii în procesul de producere și comercializare. De la târg nu au lipsit vizitatorii, iar pe fundal au răsunat melodiile regretatului maestru Eugen Doga.
Micii antreprenori au venit cu o gamă largă de produse - de la biscuiți până la articole vestimentare.
Printre tarabe am întâlnit două fete, care au pregătit biscuiți cu diverse umpluturi. O varietate mare de bunătăți a adus și o altă tânără, care a venit împreună cu mama ei.
„Am venit cu brioșe de spanac, de morcov și de nuci. Cele cu spanac au în interior si căpșune. A fost un pic greu, pentru că este pentru prima dată, dar cu mama mi-a fost mai ușor”.
„Eu astăzi am adus niște ghiozdănașe și niște fundițe. Această fundiță este de culoare galbenă și ea reprezintă lumina”.
Potrivit organizatorilor, în fiecare sâmbătă, copiii au parte de ateliere de gătit, pentru a-și dezvolta și abilitățile de bucătar.
„Noi invităm copiii ca în vacanța lor de vară să-și pună mânuțele la treabă și să gătească biscuiți, să facă limonadă și să-și încerce puterile în antreprenoriat”, a menționat Ileana Ciobanu, manager pe comunicare, Piața Eco-Local.
La târg au venit și producătorii locali care au prezentat tot ce au mai bun.
„Este destul de dificil de făcut un astfel de produs, dar merită. În primul rând, se curăță merele și se prelucrează termic. Apoi se adaugă fructele în acest piure, cum ar fi zmeura sau căpșuna”, a spus Elena Antonovici, producător.
Comercianții nu au dus lipsă de cumpărători.
„Am luat verdeață foarte multă ca să am pentru toată săptămâna și dulciuri care sunt fără zahăr”;
„Afine am luat, pâine fără gluten, miere de salcâm, pentru că am înțeles că în acest an salcâmul a înghețat și nu prea va fi miere de salcâm”.
La târgul de astăzi, și-au expus produsele 45 de producători autohtoni.