Cultură

Renumitul compozitor Eugen Doga împlinește 86 de ani. Maia Sandu: „Suntem norocoși să fim contemporani cu acest geniu al muzicii

Renumitul compozitor și academician Eugen Doga împlinește astăzi, 1 martie, 86 de ani. Cu această ocazie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de felicitare adresat maestrului Doga, în care îi urează „sănătate și energie, pentru a-și continua misiunea creatoare”.

zdg.md
Sursa: zdg.md

„În Republica Moldova, primăvara începe și cu o simfonie a sufletului - astăzi este ziua de naștere a Maestrului Eugen Doga și îi urez, cu acest prilej, multă sănătate și energie pentru a-și continua misiunea creatoare. Suntem norocoși să fim contemporani cu acest geniu al muzicii, a cărui creație este un adevărat mesager al iubirii și păcii. La mulți ani, Maestre!”, a scris președinta Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Eugen Doga s-a născut în prima zi de primăvară în localitatea Mocra, raionul Râbnița, și a ajuns să fie cunoscut și apreciat pe toate meridianele datorită creației sale ce acoperă toate genurile muzicale. Reputatul compozitor a scris muzică pentru circa 200 de filme; romanțe, cantate, piese instrumentale, simfonii, cântece de estradă, etc. Celebra compoziție din filmul „Tandra și gingașa mea fiară”, semnată de Eugen Doga, este supranumită „cel mai frumos vals de iubire al secolului al XX-lea”.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Promo

Citește mai mult