Eurovision

Republica Moldova își alege reprezentantul la Eurovision Song Contest 2023. Finala Națională, astăzi pe Moldova 1

Compania Publică „Teleradio-Moldova” te invită să urmărești astăzi un show de excepție. Finala Națională Eurovision Song Contest 2023 va fi transmisă în direct la postul public de televiziune Moldova 1, cu începere de la ora 19:00. Astăzi vom afla cine va reprezenta Republica Moldova la Concursul Internațional de la Liverpool.

moldova1.md
Sursa: moldova1.md

În Finala Națională vor cânta zece concurenți, selectați în cadrul etapei Audițiilor Live. Artiștii vor evolua cu un show complet, care va include conceptul coregrafic și costumele scenice.

Concurentul, care va acumula cel mai mare punctaj, va reprezenta Republica Moldova la Liverpool, unde se va desfășura Etapa Internațională a concursului muzical Eurovision Song Contest 2023.

Punctajul va fi acordat concurenților în proporție de 50 la 50 de către juriu și public.

În premieră, Compania „Teleradio-Moldova” oferă telespectatorilor posibilitatea să voteze gratuit gratuit în regim online. Sistemul de vot online este o noutate absolută în cadrul selecției Naționale. Acesta are drept scop facilitarea unei participări largi a publicului în desemnarea câștigătorului și sporirea transparenței întregului proces. Numărul voturilor exprimate de telespectatori va fi afișat, în timp real, pe ecran.

În calitate de invitați speciali, vor evolua câștigătorii etapei naționale din România și Letonia. Artiștii vor urca în scenă în timpul televoting-ului.

Finala Națională din 4 martie va fi retransmisă, pentru prima dată, în zece țări și va putea fi urmărită, de peste zece milioane de telespectaori din Belgia, Țările de Jos, Luxembourg, Germania, Austria, Suedia, Israel, Spania, Elveția și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Finala Națională Eurovision 2023 va putea fi urmărită live pe Moldova 1, site-urile www.eurovision.md și www.moldova1.md, pe pagina de Facebook Eurovision Moldova, Moldova1, Compania „Teleradio-Moldova” și pagina oficială de YouTube TRM.

Citește mai mult