Eurovision

Din culisele Eurovision // Cei zece finaliști au intrat în febra repetițiilor. Află cum va arăta diseară show-ul

Pregătirile pentru finala națională a Eurovision 2023 sunt pe ultima sută de metri. Concurenții au pus la punct ultimele detalii pentru a prezenta publicului un show deosebit. Cei zece finaliști, care vor lupta în această seară pentru șansa de a reprezenta Republica Moldova la Liverpool, au intrat în febra repetițiilor. Artiștii au decis să surprindă publicul cu piese originale, show de lumini și multe emoții. Pe lângă finaliști, pe scenă vor evolua și câștigătorii naționalei din alte țări. Organizatorii ne-au spus că au pregătit și alte surprize, pe care le țin în secret până diseară.

Reportera moldova1.md a pătruns în culisele scenei și a văzut cum va arăta diseară show-ul.

În studio, angajații televiziunii mișunau pentru a verifica toate dispozitivele, iar interpreții, alături de membrii echipei lor, se pregăteau să iasă pe scenă.

Pe chipul participanților se puteau citi doar emoții de bucurie. Odată urcați pe scenă, ei sunt hotărâți să obțină cel mai bun rezultat.

Îmbrăcați în ținute deosebite, concurenții vor duce telespectatorii pe cele mai diverse tărâmuri muzicale, de la muzică populară și ușoară, la pop și chiar progressive metal. Cu siguranță, publicul va fi surprins și de lirismul și mesajul pieselor.

Dinamică, talent, culoare, energie și multă mișcare – sunt doar câteva dintre elementele pe care le vom vedea diseară. De asemenea, organizatorii ne promit multe surprize.

„Ne așteptăm la o atmosferă incendiară. Teleradio Moldova a depus eforturi considerabile pentru a face un show de zile mari. Am pregătit multe surprize pentru telespectatorii noștri. Vor evolua, în calitate de invitați speciali, formația „Sudden Lights”, reprezentanta Letoniei la Eurovision 2023 și Theodor Andrei, reprezentantul României. Iar unele surprize le mai ținem în secret, pentru că vrem să-i surprindem pe cei care ne urmăresc. În acest an, ne așteptăm la o participare largă a publicului, luând în considerare că oferim, în premieră, posibilitatea de vot gratuit în mediul online”, a declarat Daria Căpățână, șefa delegației Republicii Moldova la ESC 2023, pentru moldova1.md.

Reamintim că finala națională Eurovision 2023 va începe astăzi, 4 martie, la ora 19:00 și va putea fi urmărită live pe TV Moldova 1, site-urile www.eurovision.md și www.moldova1.md, pe pagina de Facebook Eurovision Moldova și pagina oficială de YouTube Teleradio Moldova.

Concursul va fi retransmis pentru prima dată în zece țări, pentru un public de peste 10 milioane de europeni. Alături de finaliști, pe scenă vor evolua și invitați speciali. Este vorba despre câștigătorii naționalei din România, Letonia și Polonia.

Totodată, în premieră, telespectatorii își vor putea vota favoritul online și gratuit.

Menționăm că punctajul va fi acordat de către juriu și public în proporție de 50 la 50. Astfel, concurentul sau formația care va obține cel mai mare punctaj va reprezenta Republica Moldova la Etapa Internațională a concursului muzical Eurovision Song Contest 2023, care se va desfășura la Liverpool, în perioada 9-13 mai.

Citește mai mult