Cultură

O editură din Chișinău a organizat tradiționalul eveniment „Noaptea cărților deschise”

„Noaptea cărților deschise” este evenimentul organizat de către o editură din Chișinău o dată în an, când își sărbătorește aniversarea, oferind daruri generoase cititorilor fideli. Și de această dată, publicul cititor a avut privilegiul să procure cărți la 50 de procente reducere.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

„E un gest ca să ne apropiem cititorul, e un gest față de cititorul care este corect cu noi, care vine la evenimentele noastre. Facem acest gest 50 de procente reduceri o singură dată în an”, spune directorul editurii Gheorghe Erizanu.

Agitație deosebită în librărie: cititorii selectau titlurile preferate din mulțimea de cărți atractive.

„Mai accesibil să procuri mai multe cărți la reducere substanțială.”;

„Ne îmbogățim spiritual și mai adăugăm la biblioteca pe care o avem și pentru copii, și pentru noi.”

Unii cititori au venit de mai multe ori după cărți.

„Am fost deja de dimineață, mi-am făcut o rezervă și acum am venit iar. Nu puteam sta liniștită acasă c-au mai rămas niște cărți la magazin.”

Și scriitorii și-au făcut plinul, unii au ales cărți pentru prieteni.

„Cadouri pentru o prietenă care locuiește în Marea Britanie și își dorește carte românească și mă gândesc cum să-i fac un colțișor de cultură românească”, spune scriitoarea Paula Erizanu.

La eveniment au răsunat cinci nominalizări la titlul de „Om de cuvânt al anului”.

„Oameni care scriu cărți, care promovează cartea, care vorbesc despre carte, care fac vizibilă cartea, care o recomandă pe diferite căi”, menționează președintele juriului, scriitorul Emilian Galaicu-Păun.

„Îi încurajez pe toți să citească mai mult, mai bine, să spună mai mult despre cărți, să învețe mai mult din cărți”, a îndemnat bloggerița Corina Moisei-Dabija.

Au mai fost nominalizați scriitorii Mircea V. Ciobanu, Gelu Diaconu, jurnalistele Silvia Hodorogea și Anișoara Crețu. Premiul "Omul de cuvânt" al anului 2023 i-a revenit scriitorului Alexandru Cozmescu.

Promo

Citește mai mult