Sport

Amical de lux pentru echipa națională

Echipa națională de fotbal a Republicii Moldova va susține un meci amical de lux. "Tricolorii" vor juca în deplasare în compania reprezentativei Suediei.

fmf.md
Sursa: fmf.md

Partida este programată pentru 12 octombrie pe stadionul "Friends Arena" din Solna, o suburbie a capitalei suedeze Stzockholm. Ora disputării meciului urmează a fi stabilită ulterior.

Echipa Suediei, locul 22 în clasamentul FIFA, are în lot fotbaliști legitimați la cele mai puternice cluburi din Europa. Fundașul Victor Lindeloff reprezintă clubul englez Manchester United, mijlocașul Emil Forsberg este unul dintre liderii formației germane RB Leipzig, iar atacanții Alexander Isak și Dejan Kulușevski fac senzație în Premier League la Newcastle United și, respectiv, Tottenham Hotspur.

Cele două echipe naționale s-au confruntat până acum de 8 ori. Nordicii s-au impus de fiecare dată. În preliminariile Campionatului Mondial din 2002, sub comanda lui Alexandru Mațura, "tricolorii" noștri au suferit în deplasare una dintre cele mai usturătoare înfrângeri din istorie, scor 0:6.

Pe 27 martie 2015, la Chișinău, în preliminariile EURO 2016, Zlatan Ibrahimovic a deschis scorul marcând cu o lovitură de cap în urma unei grave erori a portarului Ilie Cebanu. Este, probabil, cel mai curios gol încasat vreodată de reprezentativa țării noastre.

Până la partida amicală cu reprezentativa Suediei, echipa naționala de fotbal a Republicii Moldova va debuta în preliminariile Campionatului European din 2024. Pe 24 martie, echipa condusă de pe banca tehnică de selecționerul Sergiu Cleșcenco va juca pe teren propriu cu Insulele Feroe, iar 3 zile mai târziu, "tricolorii" vor găzdui reprezentantiva Cehiei. Ambele meciuri vor începe la ora 21:45.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult