Mierea de fenicul, una dintre cele mai scumpe. Apicultor: „Foarte bună pentru sănătate”

Mierea de fenicul are aromă delicată și proprietăți nutritive importante. Această miere rară conține numeroase vitamine și minerale care susțin sistemul imunitar și reduc inflamațiile. De asemenea, are efect calmant asupra sistemului nervos și ajută la reducerea stresului și oboselii. Invitat la emisiunea „Zi de Zi”, de la Radio Moldova, Constantin Cojocaru, apicultor cu peste 35 de ani de experiență, a explicat care sunt particularitățile procesului de recoltare a acestei varietăți de miere.
Mierea de fenicul provine de la albinele care colectează nectarul florilor plantei Foeniculum, cunoscută sub numele de fenicul. Aceasta plantă are flori galben-aurii și fructe bogate în uleiuri eterice. Mierea poate fi consumată în ceai, lapte sau deserturi pentru aromă și proprietățile sale nutritive.
„Mierea de fenicul este o miere foarte bună pentru sănătatea omului, pentru digestie. Este lan mare de fenicul și acolo stăm până se termină culesul, după aceea mergem să o strângem. O lăsăm un pic să se maturizeze, o lăsăm să se așeze un pic, cam o săptămână-două, după aceea o punem în borcane și o scoatem la vânzare. Recoltarea mierii durează undeva o lună”, a spus apicultorul.
Prețul mierii de fenicul este mai ridicat și reflectă efortul depus la recoltarea acesteia. „Față de alte tipuri de miere, un pic mai puțin se strânge. Nu dă așa mult nectar feniculul, dar oricum dă”, a menționat Constantin Cojocaru.
Autor: Nicoleta Furdui