Internațional

MAE chinez anunță oficial vizita lui Xi Jinping la Moscova, la începutul săptămânii viitoare

Liderul chinez Xi Jinping va vizita Rusia săptămâna viitoare, la invitația președintelui rus Vladimir Putin, potrivit unui comunicat al Ministerului chinez de Externe.

Vizita va avea loc între 20 și 22 martie, a precizat MAE chinez.

Mai multe surse indicau de mai mult timp că Xi Jinping se pregătește să meargă la Vladimir Putin, dar vizita nu fusese confirmată oficial până acum de surse oficiale chineze.

Și Kremlinul a confirmat, vineri, vizita liderului chinez. "În timpul convorbirilor, ei (Vladimir Putin și Xi Jinping) vor discuta chestiuni de actualitate privind dezvoltarea în continuare a relațiilor de parteneriat cuprinzător și a cooperării strategice dintre Rusia și China", a precizat Kremlinul.

"Vor fi semnate o serie de documente bilaterale importante", a adăugat comunicatul Președinției ruse. De asemenea, "se preconizează un schimb de opinii în contextul aprofundării cooperării ruso-chineze pe scena internațională", mai spune comunicatul Kremlinului. Planurile pentru o vizită în Rusia vin în contextul în care China s-a oferit să medieze pacea în Ucraina, un efort întâmpinat cu scepticism în Occident, având în vedere sprijinul diplomatic al Chinei pentru Rusia. Pe de altă parte, acest summit Xi - Putin vine pe fondul temerilor occidentale că Beijingul va ajuta militar Moscova în războiul din Ucraina.

Străjescu  Carolina

Străjescu Carolina

Autor

Promo

Citește mai mult