Social

O grădiniță modernă și-a deschis ușile pentru copiii din capitală

O nouă grădiniță s-a deschis în Chișinău. Peste 150 de copii vor avea posibilitatea să frecventeze o grădiniță modernă, reparată capital. A fost schimbat acoperișul, a fost cumpărat mobilier nou, a fost amenajat un bloc alimentar, iar clădirea a fost termoizolată. Autoritățile municipale spun că au decis redeschiderea instituției în contextul creșterii numărului de solicitări pentru încadrarea copiilor.

Cadrele didactice spun că copiii au parte de cele mai bune condiții. Sălile de lucru sunt spațioase, copiii beneficiază de o sală festivă, iar în curtea grădiniței s-a amenajat un teren de joacă.

„Copiii au parte de materiale didactice, atât și cadrele didactice, rămâne să mai dotăm instituția, dar condițiile sunt foarte bune”, spune educătoarea, Maria Crivorucenco.

„Mobilierul este nou, grupele sunt noi, bucătăria este nouă. Condițiile sunt foarte bune, numai că nu dispunem de jucării, grupa aceasta este mai micuță și este nevoie de jucării”, a adăugat educătoarea Marina Spinei.

Grădinița dispune și de o bucătărie modernă și spațioasă.

„Condițiile sunt foarte bune, asta a fost și decizia mea de a lucra aici. Avem tot ce ne trebuie pentru a pregăti bucate pentru copii”, declară bucătarul, Natalia Ciorescu.

Instituția de educație timpurie nr. 3 a fost deschisă acum două luni și este frecventată de 55 de copii. Anterior, în această clădire era un cămin al unei școli sportive. În prezent, capacitatea instituției este de 150 de copii.

„Grădinița a fost reparată capital, din temelie. Totul a fost renovat, reparat după cerințele de dotare minimă a instituției de educație timpurie și după ultimele cerințe ale regulamentului sanitar”, a specificat directorul interimar, Olga Ciobanu.

„Este vorba despre o grădiniță care nu a fost ca și grădiniță de peste 20 de ani. Mai sunt unele activități care trebuie să fie făcute în afara blocului, pe teritoriul adiacent”, declară primarul Municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Suma totală a lucrărilor este de 17 milioane de lei, bani alocații din bugetul municipiului Chișinău.

Doina  Pozdirca

Doina Pozdirca

Autor

Citește mai mult