Internațional

Trupele ruse au lansat un atac cu rachete asupra regiunii Zaporojie

Trupele ruse au lansat un atac cu rachete asupra regiuniii Zaporojie. În consecință un complex rezidențial a fost distrus, potrivit serviciului de presă al Administrației Militare Regionale din Zaporojie.

„Rușii au atacat din nou un oraș pașnic. Rachetele S-300 au fost îndreptate pe teritoriul unui complex rezidențial. Obuzele au lovit unul dintre obiectele complexului. Valul de explozie și resturile au deteriorat blocurile de locuințe din apropiere: fațade, ferestre, acoperișuri”, a spus administrația militară regională.

Potrivit lui Anatolii Kurtiev, secretarul Consiliului Local Zaporizhzhia, o rachetă rusă a distrus o unitate de alimentație publică. Nimeni nu a fost rănit. Toate serviciile relevante lucrează la fața locului.

Anterior, a fost raportat că invadatorii ruși au bombardat vineri orașul Ukrainsk din comunitatea Selydove, regiunea Donețk. În urma rănilor primite, o femeie a murit la spital.

Potrivit presei din Ucraina, Rusia a lansat vineri seară un atac cu drone asupra mai multor regiuni ucrainene, vizând inclusiv capitala Kiev. Totodată, în ultimele 24 de ore, armata ucraineană a respins peste 100 de atacuri ale forțelor ruse și că 11 din cele 16 drone de fabricație iraniană lansate vineri, au fost doborâte.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult