Internațional

SUA va transfera Ucrainei încă 7 miliarde de dolari

Statele Unite vor transfera peste 7 miliarde de dolari Ucrainei până în septembrie, a declarat reprezentantul Statelor Unite la ONU, Linda Thomas-Greenfield, în cadrul ședinței de informare a Consiliului de Securitate al ONU privind situația umanitară din Ucraina, relatează Ukrinform.

Potrivit oficialului, de la începutul războiului în Ucraina de către Rusia, Statele Unite a acordat asistență umanitară în sumă de peste 2 miliarde de dolari. Totodată, peste 15 miliarde de dolari au fost acordate drept sprijin bugetar direct Guvernului Ucrainei prin mecanismele Băncii Mondiale. În acest sens, oficialul a făcut apel la comunitatea internațională să continue să depună eforturi pentru a ajuta Ucraina.

Reprezentantul SUA la Organizația Națiunilor Unite a subliniat necesitatea de a atrage atenția asupra atacurilor continue ale Rusiei cu rachete și drone asupra civililor și a infrastructurii critice, precum și asupra modului în care aceste atacuri împiedică asistența umanitară să ajungă în zonele ocupate temporar de ruși.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Promo

Citește mai mult