Internațional

Cel puțin 16 persoane au decedat în urma seismul din Ecuador

Cel puțin 16 persoane și-au pierdut viața în urma unui seism cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter, care a lovit sâmbătă coastele Ecuadorului, în nordul statului Peru, informează CNN.

Mai multe clădiri s-au prăbușit sau au fost avariate, cea mai afectată provincie fiind El Oro, unde sunt zeci de persoane prinse sub dărâmături.

Imaginile postate pe media sociale arată cum oamenii sapă cu mâinile goale în moloz pentru a ajunge la cei prinși dedesubt.

Președintele ecuadorian, Guillermo Lasso, a cerut populației să rămână calmă și autorităților să evalueze pagubele. Seismul, care s-a produs la o adâncime de 66 de km și a avut epicentrul la 10 km distanță de orașul Balao, a fost resimțit și în Peru, dar oficialii peruani au declarat că nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale. Este cel mai puternic cutremur care lovește Ecuadorul din 2016 până acum.

În aprilie 2016, aproape 700 de persoane și-au pierdut viața și alte mii de persoane au fost rănite după producerea unui seism cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult