Cultură

Unire prin muzică: Orchestre simfonice de pe ambele maluri ale Prutului vor interpreta o lucrare monumentală de Beethoven

Simfonia a 9-a de Ludwig van Beethoven va răsuna la concertul vocal-simfonic consacrat zilei Unirii Basarabiei cu România. Evenimentul va avea loc joi, 23 martie, la Palatul Republicii din Chișinău. În premieră, doua orchestre simfonice valoroase din Republica Moldova și din România vor interpreta o lucrare monumentală de Beethoven.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

„Este un proiect de cooperare dintre Filarmonica noastră și Filarmonica de Stat din Botoșani, care vor veni cu întreaga orchestră și ne vom contopi pentru acest concert și vom prezenta împreună - doua orchestre și capela corală "Doina" - Simfonia a 9-a de Beethoven și plus o surpriză - o altă lucrare, de asemenea, reprezentativă pentru noi”, a menționat directorul artistic al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale, Mihail Agafița.

Concertul este organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român "Mihai Eminescu" și a Primăriei municipiului Botoșani.

Promo

Citește mai mult