Internațional

Josep Borrell: Serbia și Kosovo au convenit să pună în aplicare acordul privind normalizarea relațiilor bilaterale

După 12 ore de negocieri, Kosovo și Serbia au convenit să pună în aplicare un acord susținut de Uniunea Europeană pentru normalizarea relațiilor bilaterale, a declarat sâmbătă seara târziu înaltul reprezentant al UE pentru politică externă, Josep Borrell, care a descris negocierile ca fiind dificile, transmite Reuters.

„Kosovo și Serbia au convenit asupra anexei de punere în aplicare a acordului privind calea spre normalizare a relațiilor dintre ele", a declarat el reporterilor după ce s-a întâlnit cu liderii celor două țări în orașul Ohrid din Macedonia de Nord.

„Am convenit asupra unor puncte, nu asupra tuturor punctelor. Acesta nu este acordul final”, a menționt președintele Serbiei, Aleksandar Vucic.

El a spus că, în ciuda dezacordurilor cu privire la unele probleme, discuțiile cu premierul kosovar Albin Kurti au fost „decente”.

Tensiunile dintre Serbia și Kosovo, a cărui populație de 1,8 milioane de locuitori este majoritar albaneză, sunt încă puternice la aproape 25 de ani de la războiul mortal dintre luptătorii albanezi pentru independență și forțele sârbe.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Promo

Citește mai mult