Internațional

Luptele continuă în estul Ucrainei. În urma bombardamentelor rusești, mai multe persoane au avut de suferit

Soldații ruși atacă estul Ucrainei. Cel puțin 16 oameni au fost omorâți și alți zeci răniți, în urma bombardamentelor rusești asupra mai multor regiuni din Ucraina, în această săptămână, anunță autoritățile ucrainene. Aproximativ 10.000 de civili ucraineni, mulți dintre ei în vârstă și cu dizabilități, se zbat pentru a supraviețui în condiții îngrozitoare în orașul asediat Bahmut și în jurul acestuia.

Invadatorii ruși au bombardat orașul Herson, în urma atacurilor o persoană a murit, iar alta a fost rănită.

Totodată, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat pentru Japan News că nu a primit de la China nicio propunere de mediere între Ucraina și Rusia. De asemenea, liderul de la Kiev a declarat în tradiționalul său mesaj nocturn către popor că infrastructura Ucrainei trebuie reconstruită cu ajutorul partenerilor externi. În acest context, oficialul a discutat cu o delegație a Băncii Mondiale, cu care a abordat teme precum reconstrucția infrastructurii, a economiei și a clădirilor rezidențiale din Ucraina.

„Au fost discutate programele actuale de sprijin pentru Ucraina. Desigur, ne-am concentrat pe reconstrucție - tot ce trebuie făcut în multe orașe și sate ucrainene care au suferit atacuri teroriste din partea ocupantului. Clădiri rezidențiale, infrastructura socială, baza economică a țării - toate acestea trebuie reconstruite”.

Fondatorul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat sâmbătă că peste 5.000 de pușcăriași și-au încheiat contractul cu organizația și au fost grațiați după ce au servit în forțele ruse timp de șase luni.

Totodată, Austria a anunțat că îl va aresta pe Vladimir Putin dacă acesta va intra pe teritoriul austriac.

Promo

Citește mai mult