Internațional

Grav accident feroviar în România: O persoană a decedat, iar alte trei au fost rănite, după ce un vagon de călători a fost lovit de o locomotivă

Accident feroviar grav, sâmbătă seara, în gara din Galați, România. O locomotivă a intrat cu viteză într-un vagon de călători pe care urma să îl tracteze. În urma impactului, o persoană și-a pierdut viața, iar alte trei au fost rănite, anunță Digi24.ro.

digi24.ro
Sursa: digi24.ro

Potrivit CFR Călători, citată de Digi24, gravul accident feroviar s-ar fi produs la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Galați – Mărășești, în acest moment fiind tamponat primul vagon. În urma impactului au fost rănite patru persoane: mecanicul, conductorul, șeful de tren și un călător. Conductorul trenului, o femeie în vârstă de 53 de ani, a decedat pe patul de spital, după ce a suferit stopuri cardio-respiratorii repetate.

Urmare a tragediei, ministrul Transporturilor din România, Sorin Grindeanu, a transmis condoleanțe familiei îndurerate și a promis măsuri prompte, menite să crească nivelul de siguranță al călătorilor, dar și al personalului CFR Călători, așa încât „astfel de tragedii să nu se mai repete”.

„Vreau ca standardele tehnice în sistemul feroviar să fie asigurate mereu la cei mai buni parametri pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete”, a transmis sâmbătă seara ministrul român Sorin Grindeanu.

Potrivit primelor ipoteze, accidentul feroviar din gara Galați s-ar fi produs din cauza unei defecțiuni tehnice. Pe acest caz a fost pornit un dosar penal, anunță G4Media, pentru „distrugere sau semnalizare falsă”, „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Citește mai mult