Social

Cozi de camioane la frontierele moldo-române, pe sensul de ieșire din Republica Moldova

Trafic sporit de camioane cu marfă în posturile vamale situate la frontiera moldo-română. Serviciul Vamal al Republicii Moldova anunță că cozile de camioane au fost formate pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova
Sursa: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Instituția precizează, în același timp, că capacitatea Serviciului Vamal de a perfecta un număr mai mare de autocamioane este strict dependentă de posibilitatea deplasării acestora după acordarea liberului de vamă, or, funcționarii vamali din Republica Moldova pot perfecta și permite trecerea la atâtea camioane câte fizic pot trece spre control la partea română, fără a bloca podul de acces.

Potrivit sursei citate, posturile vamale situate pe frontiera moldo-română au devenit supra solicitate după ce agenții economici din Republica Moldova, care anterior exportau mărfuri spre Ucraina s-au reorientat spre piața din UE. Totodată, potrivit Serviciului Vamal, fluxul s-a majorat și după ce unii transportatori din Ucraina au ales să opteze pentru tranzit cu marfă prin Republica Moldova.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Citește mai mult