Social

Cazul minorei strivite de un troleibuz în capitală: Șoferița, plasată în arest pentru 30 de zile

Șoferița de troleibuz, care a lovit mortal o fetiță de 12 ani, se va afla în următoarele 30 de zile în arest. Magistrații Judecătoriei Chișinău, cu sediul Ciocana, au admis demersul procurorilor, care au solicitat aplicarea măsurii preventive pentru a nu prejudicia urmărirea penală. Aceasta a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor, iar avocații susțin că femeia se află în stare de șoc și regretă cele întâmplate.

Imagine simbol/agora.md
Sursa: Imagine simbol/agora.md

Procurorii susțin că au solicitat 30 de zile de arest pentru șoferiță, întrucât, în alte condiții, aceasta ar putea prejudicia mersul anchetei. Ei au fost rezervați în declarații, nu au explicat exact ce s-a întâmplat în momentul comiterii accidentului și dacă femeia se află sau nu în stare de ebrietate.

„În instanța de judecată a declarat că își recunoaște vina și se căiește. La organul de urmăre, când a fost înaintată învinuirea, ea a declarat că refuză să facă declarații. La momentul actual pentru a acumula probe, pentru a nu influența martorii, noi considerăm că este unica măsură”, a declarat Radu Talpă, procuror.

Magistrații au admis demersul procurorilor și au plasat femeia în arest preventiv.

„Se admite integral demersul procurorului. Se aplică măsura preventivă, arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile. Locul unde urmează să fie deținut învinuitul va fi Penitenciarul 13 Chișinău”, a menționat Roman Mazureț, judecător.

Deocamdantă nu se cunoaște dacă decizia magistraților va fi contestată la Curtea de Apel. Avocații ne-au spus doar că femeia încă se află în stare de șoc și nu avea o mare experiență pentru a conduce acest mijloc de transport.

„Regretă ce s-a întâmplat. Nu pot să mă expun din numele ei asupra vinovăției, nevinovăției, este un drept procesual al doamnei. Doamna este în stare de șoc la moment. De două ori a solicitat în izolator asistența medicilor de la urgență. (…) Nu are nici un conflict cu legea. Cazierul este absolut curat”, a precizat Victor Pavlov, avocat.

Între timp, copila de doar 12 ani, a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Oamenii continuă să vină cu flori, lumânări, sau jucării de pluș, pe care le depun la locul în care, acum două zile, s-a produs accidentul fatal, în urma căruia a decedat o fetiță de doar 12 ani. Majoritatea dintre aceste persoane ne-au spus că nu au cunoscut-o personal pe victimă, însă nu au putut rămâne indiferenți față de această tragedie.

„La televizor am văzut tragedia. Chiar îmi pare rău. Nu știu. Am și eu copii și chiar îmi este frică. Sperăm că o să fie dreptate și condoleanțe părinților”.

„Nu sunt atenți deloc, sunt brutali. Șoferii sunt foarte neatenți”.

„Îmi pare foarte rău. Un copil. Mare durere la familie. Nu am cunoscut-o. Am auzit că trecea fetița, se ducea la engleză. Tocmai mă doare inima. Nici nu pot să vorbesc”, spun oamenii.

Dacă va fi găsită vinovată, șoferița riscă până la șapte ani de detenție. Amintim că tragedia s-a produs vineri. Potrivit poliției, copila traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijată pentru pietoni. Din imaginile surprinse de camerele supraveghere se observă că în urma impactului șoferița nu ar fi frânat.

Promo

Citește mai mult