Diaspora

Maia Sandu, întrevedere cu diaspora din SUA: „Am discutat despre situația de acasă, eforturile noastre de a păstra pacea și a avansa pe calea integrării europene”

Aflată în vizită la Washington (SUA), președintele Republicii Moldova s-a întâlnit cu diaspora din SUA.

Maia Sandu/Facebook.com
Sursa: Maia Sandu/Facebook.com

„Am discutat despre situația de acasă, despre eforturile noastre de a păstra pacea și a avansa pe calea integrării europene, dar și despre cooperarea excelentă cu SUA”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Conaționalii stabiliți în SUA, potrivit președintelui, pot contribui la dezvoltarea Republicii Moldova prin investiții dar și sugestii de îmbunătățire a climatului de afaceri.

„Am vorbit și despre cum pot moldovenii stabiliți în SUA contribui la dezvoltarea țării noastre. Le-am spus că ne-am bucura dacă ar investi mai mult în Republica Moldova și am notat sugestiile lor de îmbunătățire a mediului de afaceri. I-am încurajat să continue să promoveze Moldova ca destinație turistică și de afaceri. Ca de fiecare dată, le-am transmis că îi așteptăm cu drag acasă”, a notat Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, întreprinde o vizită în SUA. La Washington, Maia Sandu va participa la la Conferința Internațională Anticorupție, în cadrul Summit-ului pentru Democrație.

În dimineața zilei președintele Republicii Moldova a avut mai multe întrevederi la FMI, Congresul SUA și USAID.

Cornelia Stefoglu

Cornelia Stefoglu

Autor

Citește mai mult