Aderare UE

FOTO Continuă pregătirile pentru Summitul Comunității Politice Europene: A fost simulat un exercițiu de eliberare a ostaticilor

Pregătirile pentru Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie sunt în plină desfășurare. Astăzi, în sectorul Ciocana al capitalei s-au auzit mai multe explozii, iar forțele de ordine au intervenit cu elicopterul Black Hawk pe acoperișul unei clădiri părăsite. Polițiștii din Republica Moldova împreună cu cei din Polonia au simulat un exercițiu de eliberare a mai multor persoane ținute ostatice.

Ofițerii de la „Fulger” împreună cu polițiști din Polonia, au încercuit o clădire părăsită din sectorul Ciocana al capitalei, iar potrivit scenariului, în interior, se aflau cinci persoane, care erau ținute cu forță. Polițiștii au coborât pe frânghii de pe acoperișul clădirii, iar ulterior, s-au auzit mai multe explozii.

Au avut loc și aplicații cu elicopterul. Într-un final, mascații au reușit să salveze cele cinci persoane, iar teroriștii au fost încătușați.

S-au desfășurat exerciții și aseară, pe timp de noapte. Polițiștii au testat o tehnologie de ultimă generație, „Night vision", care mărește vizibilitatea pe timp de noapte. Potrivit oamenilor legii, astfel de exerciții se vor desfășura pe parcursul lunii mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în contextul Summitului Comunității Politice Europene.

Pe data de 1 iunie, în Republica Moldova urmează să se întrunească aproximativ 50 de șefi de stat și de guvern și oficiali ai Uniunii Europene.

IGP
Sursa: IGP
IGP
Sursa: IGP
IGP
Sursa: IGP

Citește mai mult