Internațional

FOTO Moment istoric pentru Marea Britanie: Regele Carol al III-lea a fost încoronat

Regele Charles al III-lea a primit Coroana Sfântului Edward, sâmbătă, la Westminster Abbey, în cadrul ceremoniei de încoronare, iar cei prezenți au spus: „God Save The King”, ceea ce în traducere ar însemna „Dumnezeu să-l ocrotească pe rege”.

Regele a primit Coroana Sfântului Edward, care este folosită doar pentru acest ritual. Confecționată pentru regele Charles al II-lea în 1661, aceasta cântărește aproape două kilograme. Acoperită cu un glob și o cruce, simbolizând lumea creștină, este realizată din aur masiv și încrustată cu rubine, ametiste, safire, granate, topaz și turmalin.

Regele a depus jurământul cu mâna pe Biblie și a promis, în mod special, să susțină „religia reformată protestantă stabilită prin lege” și să „păstreze orânduirea Bisericii Angliei”.

De asemenea, prin acest jurământ, el se angajează să „guverneze popoarele Regatului Unit, al Marii Britanii și Irlandei de Nord, ale celorlalte regate și teritorii cărora le aparțin”.

Și regina consoartă Camilla a fost încoronată într-o ceremonie mai simplă - deși nu i s-a cerut să depună jurământ. Ea este încoronată cu Coroana Reginei Maria.

bbc
Sursa: bbc
bbc
Sursa: bbc
Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult