Electorala

Autoritatea electorală de la Comrat, sesizată privind încălcările admise de Partidul „Șor” în cadrul alegerilor bașcanului

Membrii Consiliului Electoral Central de la Comrat au fost sesizați de polițiști privind încălcările admise de Partidul „Șor” în cadrul procesului electoral printre care coruperea alegătorilor, transportarea organizată contra plată a votanților, plasarea afișajului electoral în locuri nepermise, precum și achitarea mijloacelor bănești pentru aceasta din surse financiare nedeclarate.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

Apelată de reporterul Moldova 1, șefa CEC-ului din autonomia găgăuză, Iana Covalenco, nu a răspuns la telefon pentru a ne spune dacă a fost recepționată sesizarea și ce urmează să întreprindă în acest sens.

Săptămâna trecută, ofițerii CNA de comun cu procurorii anticorupție au descins cu percheziții la domiciliile și sediile membrilor Partidului „Șor” din sudul țării într-un dosar de corupere a alegătorilor. În dosar sunt vizate 10 persoane, printre care și candidata Partidului „Șor” la funcția de bașcan, Evghenia Guțul.

În urma materialelor acumulate, s-a constatat că, în luna martie, persoanele vizate ar fi acceptat cu bună știință mijloace financiare din partea unui grup criminal organizat. Ofițerii CNA au stabilit că pentru determinarea unui număr de 30 de alegători de a vota candidatura Partidului „Șor”, fiecare activist era remunerat cu 15 000 de lei.

La scurt timp de la descinderi, deputata Partidului „Șor” Reghina Apostolova a venit cu o reacție prin care a calificat acțiunile CNA drept o fărădelege totală. Amintim că pe 30 aprilie, în autonomia găgăuză s-au desfășurat alegeri la funcția de guvernator al regiunii. Candidatul Partidului Șor, Evghenia Guțul și Grigori Uzun, susținut de PSRM, au obținut cele mai multe voturi și vor lupta în turul doi care va avea loc în data de 14 mai.

Citește mai mult